Faza Atac Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
900 ml iaurt 0%/2 iaurturi mari
1 lingurita rasa de sare (sau dupa gust)
3 foi de gelatina ( 6 g) + 1 lg lapte
MOD DE PREPARARE:
Amestecam iaurtul cu sare si il punem la scurs intr-o strecuratoare in care am pus tifon in doua straturi.
Optional putem acoperi cu o farfurie si lasam la frigider de pe o zi pe alta sa se scurga de zer - undeva la minim 24 de ore.
Dupa trecerea timpului, scoatem "iaurtul", care a devenit crema, de la frigider, il punem intr-un bol si il lasam la temperatura camerei aproximativ o ora pentru a se mai incalzi.
Inmuiem foile de gelatina in apa rece 5 minute, le stoarcem bine si le dizolvam intr-o lingura
de lapte degresat cald.
Omogenizam bine sa se topeasca toata gelatina, apoi o adaugam peste iaurt, si omogenizam bine din nou.
Punem compozitia intr-o forma dreptunghiulara (a mea are 6 x 13 cm) si dam la frigider pentru minim 4 ore.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu