miercuri, 5 martie 2014

TELEMEA DUKAN

Faza Atac Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă




INGREDIENTE:

900 ml iaurt 0%/2 iaurturi mari
1 lingurita rasa de sare (sau dupa gust)
3 foi de gelatina ( 6 g) + 1 lg lapte



MOD DE PREPARARE:


Amestecam iaurtul cu sare si il punem la scurs intr-o strecuratoare in care am pus tifon in doua straturi.

Optional putem acoperi cu o farfurie si lasam la frigider de pe o zi pe alta sa se scurga de zer - undeva la minim 24 de ore.

 Dupa trecerea timpului, scoatem "iaurtul", care a devenit crema, de la frigider, il punem intr-un bol  si il lasam la temperatura camerei aproximativ o ora pentru a se mai incalzi.

Inmuiem foile de gelatina in apa rece 5 minute, le stoarcem bine si le dizolvam intr-o lingura
de lapte degresat cald. 

Omogenizam bine sa se topeasca toata gelatina, apoi o adaugam peste iaurt, si omogenizam bine din nou.

Punem compozitia intr-o forma dreptunghiulara (a mea are 6 x 13 cm) si dam la frigider pentru minim 4 ore.



Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu