marți, 25 martie 2014

FICATEI DE PUI CU CEAPA LA CUPTOR

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

INGREDIENTE: (2 Portii)


1 ceapa mare
600 g ficat de pui
6 catei de usturoi
1/4 lingurita busuioc uscat
2 linguri ulei de masline
3 lg vin alb
piper

Pentru servit:
mamaliga
sare
mujdei de usturoi


MOD DE PREPARARE:

Calim ceapa tocata pestisori.

Intr-un vas termorezistent punem 2 catei de usturoi taiati un cuburi, ficatul spalat bine, ceapa calita, apoi stropim ciu vin si ulei de masline.

Condimentam cu piper si busuic uscat si dam vasul (acoperit cu o folie de staniol) la cuptorul preancalzit pentru 15 minute.

Dupa acest interval scoatem vasul, si adaugam restul de usturoi pisat incorporandu-l printre bucatile de ficat, in sos.Acoperim iar vasul, il mai dam 5 minute la cuptor, apoi scoatem folia de staniol si il lasam in cuptor pana se rumeneste.

Servim ficatul fierbinte, cu mamaliga si mujdei de usturoi. Putem condimenta cu sare cand servim.

Pofta buna!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu