Atac, Faza Croazieră , Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
- 3 albusuri
- indulcitor dupa gust - eu am folosit 5 pastile; o pastila este echivalentul a 1 lingurita de indulcitor lichid
- sare
- 3 picaturi de otet
- 1/4 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura suc de sfecla coapta si rasa
- 1/4 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura suc de sfecla coapta si rasa
MOD DE PREPARARE:
Lasam albusurile sa stea la temperatura camerei timp de o ora intr-un
bol acoperit cu un prosop. Cand incepem sa batem albusurile cu mixerul
adaugam un varf de sare.
Punem sfecla la copt in staniol. Cand aceasta este coapta
o scoatem, o curatam, apoi o dam prin razatoare. Sucul lasat il folosim
pentru a colora inimioarele.
Cand devin spumoase si prind consistenta, incepem sa adaugam indulcitorul. Punem si otetul apoi esenta de vanilie si lasam sa mixeze pana
obtinem o spuma foarte tare, care nu cade din castron daca il intoarcem
cu fundul in sus.
Punem albusul spuma tare in gramezi mici pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui posh formand inimioare. Le pictam cu o pensula, folosindu-ne de sucul de sfecla
Preincalzim cuptorul la 120-130°C. Coacem bezelele in jur de 1 ora,
deschizand la 45 minute usa cuptorului pentru a lasa sa iasa aburul.
Cand oprim focul intredeschidem usa cuptorului (cat sa stea manerul unei
linguri de lemn) si le lasam sa se raceasca in cuptor.
Pe cat de simplu, pe atat de delicios!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu