Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
INGREDIENTE:
Blat:
- 1 oua
- 2 linguri tarate de ovaz rasnite
- 2 linguri de tarate de grau
- 1 lingurita drojdie la plic
- sare
Topping
- 4-5 linguri de pasta de rosii
- sare, oregano, cimbru
- piept de pui afumat
- ardei gras rosu sau verde
- 1-2 linguri de branza0,2% amestecata in pasta de rosii
MOD DE PREPARARE:
Am pus in vas drojdia uscata si apa (la temperatura camerei) cat sa o pot dizolva. Se amesteca bine de tot sa nu ramana cocoloase, iar apoi se adauga oual si se bate bine de tot cu furculita.
La sfarsit punem taratele de ovaz, cele de grau si sarea. Aluatul format, cu consistenta moale, se toarna in tava pe hartie de copt si se modeleaza in strat subtire in forma rotunda (cam 18-20 cm diametru).
La sfarsit punem taratele de ovaz, cele de grau si sarea. Aluatul format, cu consistenta moale, se toarna in tava pe hartie de copt si se modeleaza in strat subtire in forma rotunda (cam 18-20 cm diametru).
Se baga in cuptorul incalzit in prealabil la 180°C si se tine cca 8 minute.
Intre timp adaugam peste pasta de rosii sarea, oregano si cimbru si amestecam.
Cu acest sos ungem blatul de pizza, apoi adaugam bucati din branza topita (la consolidare puteti incerca cu branza topita triunghiuri, punand din loc in loc cate putin), felii din pieptul de pui, ardeii feliati.
Mai ungem putin cu sos de rosii pe alocuri si o introducem din nou la cuptor pentru 10-15 minute..
Cu acest sos ungem blatul de pizza, apoi adaugam bucati din branza topita (la consolidare puteti incerca cu branza topita triunghiuri, punand din loc in loc cate putin), felii din pieptul de pui, ardeii feliati.
Mai ungem putin cu sos de rosii pe alocuri si o introducem din nou la cuptor pentru 10-15 minute..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu