Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
- 4 linguri faina tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de ovaz nemacinate
- 2 linguri amidon sau 2 linguri tarate de grau (daca sunteti la
ATAC inlocuiti cu alte 2 linguri de tarate)
- un pachetel mic de drojdie proaspata
- 2 linguri lapte praf (nu adaugati daca sunteti in etape de
ATAC)
- sare si piper
- condimente pentru pizza**
- un ou
- un ou batut pentru a unge suprafata crackers-ilor
- 100 ml. lapte batut/ un paharel de iaurt
Se preincalzeste cuptorul la 180
gr. C.
Intr-un castron amestecati faina de tarate cu taratele nemacinate,
amidonul/tartele de grau, lapte praf si sare.
Drojdia se desface in putina
apa calduta. Se adauga peste fainuri impreuna cu oul intreg si condimente pentru
pizza, se amesteca bine.
Se adauga putin cate putin iaurt sau lapte batut, atat
cat sa iasa o compozitie de consistenta... pateului. Se lasa un pic sa creasca.
Aluatul se intinde intr-o tava neaderenta sau tapetata cu hartie de copt, ori se pune in strat
subtire in forma de silicon.
Se coace la cuptor cca.
15-20 min, se scot apoi si se ung cu ou batut apoi se reintroduc la cuptor
pentru 5 min. Savurati cu placere!!!
* Daca nu puneti
amidon, lapte praf sau tarte de grau, puteti face crackers si in etapa ATAC.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu