miercuri, 30 octombrie 2013

CIULAMA DE PUI/CURCAN

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

 

INGREDIENTE: 

- 300 gr piept de curcan (se poate inlocui cu piept de pui daca nu aveti in casa curcan)
- 1 ceapa alba
- 1 lg amidon
- 250-300 ml lapte degresat
- sare, piper, boia de ardei


MOD DE PREPARARE:


Taiati carnea de curcan in bucati.. Puneti aceste bucati in tigaia teflonata, bine incinsa si gatiti-le pe ambele parti.

Cand s-a gatit carnea turnati ceapa taiata marunt si putina apa (100 -150 ml),  si mai lasati pe foc, amestecand din cand in cand si acoperiti cu un capac.


Cand apa a scazut si carnea s-a patruns bine adaugati sarea, piperul si boia (1/2 lgt) si mai lasati 1-2 minute. In final turnati laptele degresat amestecat cu amidonul si lasati pe foc mediu pana se ingroasa sosul si amestecati
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu