luni, 23 septembrie 2013

Paine Dukan Edith's Kitchen II

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

 paine dukan 1
Astazi avem o noua reteta de paine dukan, fara iaurt si fara galbenusuri. La fel de buna ca si painea pe care am postat-o mai recent.


Ne trebuie:

3 albusuri

1/2 lgt sare, 1/2 lgt xyliltol

4 lg tarate de ovaz

2 lg tarate grau

2 lg tarate de psyllium

1 lgt cu varf de drojdie granule

8 lg de lapte degresat

- cantitati pentru o forma de 6 x 18 cm -

Cum se face:

Batem albusurile spuma, cu sarea si xylitolul. (o sa vina in curand o reteta in care puteti folosi

galbenusurile ramase de la paine..)


Amestecam albusurile cu restul ingredientelor, apoi adaugam laptele, omogenizam

si turnam in recipientul in care vom coace, pe hartie de copt

si coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 40-50 minute.


Eu am folosit din nou o forma de carton pe fundul caruia am pus hartie de copt,

peretii dezlipindu-se destul de usor dupa coacere.


Interiorul, ca si la cealalalta, va ramane usor umed, insa gustul este foarte bun.

Daca asta va deranjeaza, taiati-o felii dupa ce se raceste si puneti feliile in tava de la aragaz,
pe hartie de copt si mai coaceti la 180C cca 10 minute.

Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu