luni, 23 septembrie 2013

Prajitura FESTIVA Romburi cu lapte


Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


 

Ingrediente:

Foi: 

6 oua 

9 linguri tarate de ovaz 

9 linguri indulcitor 

3 linguri cacao 

3 linguri amidon 

1 plic praf de copt 

esenta de fistic/migdale/visine - dupa preferinta


Crema: 

500 ml lapte 

un plic budinca de vanilie sau frisca 

3-4 linguri indulcitor 

250 gr. crema de branza 


Sirop: 

50 ml apa 

2 linguri indulcitor 

3 linguri Cinzano sau orice vin dulce(optional)

Topping: 

Nutella Dukan topita.


Mod de Preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 gr. Cantitatile pentru blat se impart in 3: vom avea pentru o foaie - 2 oua, 3 linguri tarate de ovaz, 3 linguri indulcitor, 1 lingura cacao,  1 lingura amidon, 1/3 plic praf de copt, esenta de vanilie. Intr-un castron amestecam faina cu indulcitor, amidon si praf de copt.

 Adaugam pe rand ouale si amestecam bine. La final punem esenta .
Intr-o tava neaderenta intindem un start subtire in aceasta compozitie. 

Daca e greu de manevrat umeziti putin lingura cu care intindeti compozitia. Foaia se coace cca. 20 de min. cand este gata se scoate si se lasa la racit. 

La fel se procedeaza si cu celelalte 2 foi. Pentru crema, preparam budinca conform instructiunilor de pe plic adaugand indulcitor. 
Se lasa la racit apoi se amesteca cu crema de branza. Se mixeaza bine pana ce obtinem o crema fina. 
Intr-un ibric punem la incalzit apa cu vinul/Cinzano si indulcitor. Cu acest sirop imbibam foile pe masura ce asamblam prajitura.
Asamblarea se face astfel - alternam in straturi foile peste care punem crema. 

Vom termina cu un strat de crema.  
Prajitura o putem pudra cu cacao. Se pastreaza mai multe zile la frigider.
Se seveste cu pofta!
  Toate drepturile de autor - sursei mele de inspiratie dragi: Hera 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu