Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
Foi:
6 oua
9 linguri tarate de ovaz
9 linguri indulcitor
3 linguri cacao
3 linguri amidon
1 plic praf de copt
esenta de fistic/migdale/visine - dupa preferinta
Crema:
500 ml lapte
un plic budinca de vanilie sau frisca
3-4 linguri indulcitor
250 gr. crema de branza
Sirop:
50 ml apa
2 linguri indulcitor
3 linguri Cinzano sau orice vin dulce(optional)
Topping:
Nutella Dukan topita.
Mod de Preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 gr.
Cantitatile pentru blat se impart in 3: vom avea pentru o foaie - 2 oua, 3
linguri tarate de ovaz, 3 linguri indulcitor, 1 lingura
cacao, 1 lingura amidon, 1/3 plic praf de copt, esenta de vanilie.
Intr-un castron amestecam faina cu indulcitor, amidon si praf de copt.
Adaugam
pe rand ouale si amestecam bine. La final punem esenta .
Intr-o tava neaderenta intindem un
start subtire in aceasta compozitie.
Daca e greu de manevrat umeziti
putin lingura cu care intindeti compozitia. Foaia se coace cca. 20 de min. cand
este gata se scoate si se lasa la racit.
La fel se procedeaza si cu
celelalte 2 foi. Pentru crema, preparam budinca conform instructiunilor de pe
plic adaugand indulcitor.
Se lasa la racit apoi se amesteca cu crema de branza.
Se mixeaza bine pana ce obtinem o crema fina.
Intr-un ibric punem la incalzit
apa cu vinul/Cinzano si indulcitor. Cu acest sirop imbibam foile pe masura
ce asamblam prajitura.
Asamblarea se face astfel - alternam in straturi foile
peste care punem crema.
Vom
termina cu un strat de crema.
Prajitura
o putem pudra cu cacao. Se pastreaza mai multe zile la frigider.
Se seveste cu
pofta!
Toate drepturile de autor - sursei mele de inspiratie dragi: Hera
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu