Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
4 oua
4 linguri indulcitor
3 linguri amidon
2 linguri tarate de ovaz
1 praf sare
1/2 plic praf de copt cu sofran
1 lingura apa
esenta de vanilie
Crema:
1/2 plic budinca cu gust de frisca
250 ml. lapte
250 gr. crema de branza
2-3 linguri indulcitor
Sirop:
1 lingurita esenta rom
1 lingura indulcitor
100-150 ml. apa
*OPTIONAL: jeleu din gelatina, indulcitor, esenta la alegere si colorant
alimentar - pt decor
Mod de Preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 180
grade.
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de
sare. Intr-un castron se amesteca tarate cu amidon, praful de
copt, indulcitorul.
Se adauga galbenusurile, apa si esenta de vanilie. La final
se incorporeaza albusurile cu grija.
Se toarna compozitia in
forme de silicon sau forme de briose neaderente/folosim hartie de copt - cam 2/3 din inaltime si se coc
la cuptor 20-25 de min.
Se lasa sa se raceasca. Intre timp preparam crema.
Budinca preparata conform instructiunilor se amesteca cu crema de branza si
indulcitor. Totul se mixeaza bine si se da la frigider.
Intr-un ibric punem la fiert apa
cu indulcitor. Lasam sa se racoreasca apoi adaugam esenta de rom.
Luam fiecare
gogosica si taiem cate un capacel dar nu de tot, insiropam, iar cu ajutorul
unui posh umplem savarinele cu crema de branza.
Repunem capacelele la loc. Se
pot glazura cu gem de goji, sau
preparam un jeleu din gelatina, indulcitor, esenta la alegere si colorant
alimentar.
Savurati
cu placere!!!
Sursa: aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu