miercuri, 4 septembrie 2013

Tocana de ficatei de pui



Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


 

Ingrediente: 

500 g ficat de pui
100g crema de branza 0,2%
2 catei de usturoi
0,5 l apa
1/2 ceapa alba
1/2 lingurita boia dulce

sare, piper si putin patrunjel verde tocat, pentru decor


Mod de preparare: 


Se taie ceapa cubulete si se caleste in putina apa fierbinte. Cand devine sticloasa, se adauga boiaua, ficatul spalat si curatat de impuritati si se lasa cca. 5 minute pentru a se fierbe putin in sosul sau:

-se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic. 
Cand ficatul e aproape fiert, se adauga un sos facut din crema de branza+usturoi pisat si 2 lingurite de sare, care se adauga peste ficatul care fierbe.
 Se mai lasa maxim 5 minute si este gata. Are un gust deosebit, datorita cremei de branza si e tare buna mancarea asta. Inainte de a-l servi presaram patrunjelul tocat.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu