luni, 16 septembrie 2013

TORT CREMA DE ZAHAR ARS Dukan

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

 

INGREDIENTE:

 

Blat:

- 3 oua

-  4 linguri faina din tarate ovaz macinate

- indulcitor dupa gust

- un iaurt mic 0,1%

- 1  plic budinca de vanilie/cacao sau 2 linguri amidon

- 1/2 plic praf de copt

Crema:  

- 3 oua

- 300 ml lapte 0,1%

- esenta vanilie sau dupa gust

- indulcitor dupa gust.

Pentru Insiropat:

- 100ml apa, 
- indulcitor, 
- coaja si zeama de lamaie 
- putina esenta rom

MOD DE PREPARARE:

Crema: se bat ouale cu indulcitorul si se adauga laptele si esenta.
Se pune la cuptor pe treapta din mijloc, la foc mic spre mediu 150°C pentru 30 minute timp in care prepari compozitia pentru blat, (cu sau fara bain-marie) si cand este aproape gata se adauga peste ea blatul.

 Blatul: albusurile se bat spuma cu indulcitorul,

- in alt vas se amesteca galbenusurile cu iaurtul,

- separat se amesteca faina din tarate de ovaz cu praful din plicul de budinca/amidonul  si cu praful de copt.

- peste albusuri se adauga galbenusurile omogenizate cu iaurtul;

-  apoi amestecul uscat si se amesteca cu grija de sus in jos pana se omogenizeaza. (este o compozitie destul de moale).

- Se toarna peste crema aproape gata si se mai coace cam 25 min  la 180°C. (se verifica la scobitoare).

Se desfac apoi cu grija marginile si se rastoarna pe un platou (crema va fi deasupra blatului)

Blatul se poate insiropa inainte de a fi scos tortul din tava.

Se poate orna folosind amestecul de crema de branza mixata cu indulcitor.(optional)

Atentie! Rasturnati tortul nimai dupa racirea completa.

 Pofta buna!

Sursa: aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu