Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
Blat:
- 3 oua
- 4 linguri faina din tarate ovaz macinate
- indulcitor dupa gust
- un iaurt mic 0,1%
- 1 plic budinca de vanilie/cacao sau 2 linguri amidon
- 1/2 plic praf de copt
Crema:
- 3 oua
- 300 ml lapte 0,1%
- esenta vanilie sau dupa gust
- indulcitor dupa gust.
Pentru Insiropat:
- 100ml apa,- indulcitor,
- coaja si zeama de lamaie
- putina esenta rom
MOD DE PREPARARE:
Crema: se bat ouale cu indulcitorul si se adauga laptele si esenta.Se pune la cuptor pe treapta din mijloc, la foc mic spre mediu 150°C pentru 30 minute timp in care prepari compozitia pentru blat, (cu sau fara bain-marie) si cand este aproape gata se adauga peste ea blatul.
Blatul: albusurile se bat spuma cu indulcitorul,
- in alt vas se amesteca
galbenusurile cu iaurtul,
- separat se amesteca faina din tarate de ovaz cu praful din plicul de budinca/amidonul si cu praful de copt.
- peste albusuri se adauga galbenusurile omogenizate cu iaurtul;
- apoi amestecul uscat si se amesteca cu grija de sus in jos pana se omogenizeaza. (este o compozitie destul de moale).
- Se toarna peste crema aproape gata si se mai coace cam 25 min la 180°C. (se verifica la scobitoare).
Se desfac apoi cu grija marginile si se rastoarna pe un platou (crema va fi deasupra blatului)
Blatul se poate insiropa inainte de a fi scos tortul din tava.
Se poate orna folosind amestecul de crema de branza mixata cu indulcitor.(optional)
Atentie! Rasturnati tortul nimai dupa racirea completa.
- separat se amesteca faina din tarate de ovaz cu praful din plicul de budinca/amidonul si cu praful de copt.
- peste albusuri se adauga galbenusurile omogenizate cu iaurtul;
- apoi amestecul uscat si se amesteca cu grija de sus in jos pana se omogenizeaza. (este o compozitie destul de moale).
- Se toarna peste crema aproape gata si se mai coace cam 25 min la 180°C. (se verifica la scobitoare).
Se desfac apoi cu grija marginile si se rastoarna pe un platou (crema va fi deasupra blatului)
Blatul se poate insiropa inainte de a fi scos tortul din tava.
Se poate orna folosind amestecul de crema de branza mixata cu indulcitor.(optional)
Atentie! Rasturnati tortul nimai dupa racirea completa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu