Faza Croazieră(PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
1 pastrav de marime medie/care peste va place
1 catel usturoi
1 morcov
1 ardei kapia mic
cateva ciuperci
2 crengute cimbru
1 lingura ulei de masline
3 felii lamaie
cateva fire marar
sare si piper
MOD DE PREPARARE:
Spalam si curatam foarte bine pestele pe interior si la exterior, apoi il frecam cu sare de mare si il condimentam cu piper proaspat macinat.
Punem pestele pe hartie, ii umplem cu 2-3 felii lamaie, catelul de usturoi, morcovul feliat, ciuperci, o crenguta de cimbru si felii de ardei kapia, punem cateva legume si langa peste, stropim cu o lingura ulei masline, apoi acoperim pestele cu hartie si strangem bine capetele astfel incat pestele sa se gateasca in abur, sucul propriu si lingura de ulei de masline.
Il lasam in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15-20 minute. Dupa acest interval scoatem pestele, desfacem hartie si il apasam. Daca este moale inseamna ca este gata, daca da senzatia ca este inca tare il mai lasam maxim 5 minute.
Inainte de servire, presaram cateva fire de marar.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu