joi, 26 septembrie 2013

Pasca Dukan - Laura Adamache

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Pasca Dukan - prezentare sectiune

Ingrediente –  (forma rotunda de 20 cm)

  • 4 oua medii
  • 80 g indulcitor praf xylitol/stevia
  • 425 g quark degresat/branza de vaci degresata
  • 125 g iaurt natural degresat
  • 50 g amidon de porumb
  • 25 g gluten
  • 1 lamaie mare (doar coaja)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare

  • Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile, amestecate cu indulcitorul, pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

  • Intr-un vas separat, mixam albusurile amestecate cu un varf de cutit cu sare, pana obtinem o spuma ferma.
  • In galbenusurile mixate, incorporam cu grija, branza quark foarte bine scursa si iaurtul.
  • Amestecam amidonul, glutenul si praful de copt si le cernem. Incorporam mixul de amidon si gluten in compozitia de galbenusuri si amestecam cu grija, de jos in sus.
  • Adaugam albusurile mixate in aluatul format si le amestecam cu grija, de jos in sus. La sfarsit, adaugam coaja de lamaie rasa. Vom obtine un aluat pufos si foarte parfumat.
  • Tapetam forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa si ulterior stoarsa foarte bine. Adaugam aluatul si il nivelam cu grija.
  • Coacem pasca in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 40-45 de minute. Daca pasca se rumeneste prea mult, acoperim forma cu o folie de aluminiu, dupa primele 20-25 de minute. 
  • Dupa ce s-a copt, scoatem forma din cuptor, lasam pasca sa se racesca in forma (cca 5 minute), apoi o rasturnam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.
  • O servim pudrata cu indulcitor.
Va sfatuiesc ca dupa ce pasca s-a racit complet, sa o puneti in frigider pana a doua zi. Feliile se taie mult mai frumos iar gustul este mult mai parfumat.

Daca pasca se lasa putin dupa ce o scoateti din cuptor, o rasturnati pe un gratar sau chiar pe o farfurie si o lasati sa se raceasca in aceasta pozitie. In acest fel, isi va recapata forma.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu