luni, 16 septembrie 2013

Pui cu legume si sos curry

 Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline
1 piept de pui,
1 vanata,
1 dovlecel,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras verde,
1 ceapa,
4 rosii,
2 lingurite praf de curry,
100 ml iaurt 0,1%
1 lingura zeama de lamaie,
sare,
piper,
boia iute 


Mod de preparare:

Pieptul de pui se spala, se dezoseaza si  se taie in bucati mici. 

Acestea se pun intr-un bol si se toarna peste ele iaurtul amestecat cu sare, piper, zeama de lamaie si curry. 

Se lasa la rece timp de o ora. Bucatile de pui se scot  din marinata, se rumenesc intr-o tigaie aderenta cu putin ulei incins apoi se scot pe o farfurie. 

In aceeasi tigaie, in sosul lasat de carne se pun vanata si dovlecelul taiate  in cuburi, ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat felii. 


Se calesc 8-10 minute pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite si tocate in cuburi mici.

Amestecul de iaurt in care a stat carnea, se asezoneaza cu sare, piper, boia iute si se pun si bucatile de pui. 


Se acopera tigaia cu un capac si se lasa pe foc pana cand sosul scade. 

Se serveste cald.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu