Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
Biscuiti:
4 linguri tarate de ovaz1 lingura tarate de grau
1 lingura tarate de psyllium
2 oua
1 lingura indulcitor
1 plic praf de copt
2 linguri lapte praf degresat
2 linguri amidon
1 lingurita scortisoara
esenta vanilie
Glazura:
2 linguri de lapte praf1 lingura de lapte degresat,
1/2 lingurita indulcitor
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Adaugam ouale usor batute, indulcitorul si esenta de vanilie si amestecam pana omogenizam compozitia, apoi lasam sa se hidrateze taratele 20 de minute.
Cu ajutorul unei lingurite, formam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, mici gramajoare de aluat, apoi le aplatizam si le dam o forma relativ rotunda.
Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C, pe etajul din mijloc, pentru 20-25 minute.
Eu i-am dorit mai crocanti, iar in ultimele 5 minute, am mutat pe etajul superior si am setat pe 200°C.
Mie mi-au iesit 12 biscuiti, i-am lasam sa se raceasca complet, asezati pe un gratar, apoi i-am pictat cu glazura.
Pentru glazura amestecam ingredientelor laptele praf, lapte degresat, indulcitor si esenta de vanilie.
Sunt enervant de buni - langa o cafeluta, ceai sau cum servesc eu la micul dejun langa un iaurt degresat.
Pofta buna!
Inspiratie : Laura Adamache
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu