luni, 10 februarie 2014

VINETE CROCANTE CU SOS DE MAIONEZA SI USTUROI

 Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Vinete crocante… dupa modelul dovleceilor, aceasta reteta, mi-a starnit interesul, este delicioasa.

INGREDIENTE: (Pentru 3-4 persoane)

2 vinete medii
4 lg tarate de ovaz
2 lg crema de branza
1/2 lingurita usturoi granulat
sare
piper proaspat macinat
2 oua
6 linguri maioneza Dukan
2 catei usturoi
2-3 picaturi suc lamaie


MOD DE PREPARARE:


Taiem vinetele in fasii mai lungi, in genul cartofilor pai. Le saram si le lasam sa se odihneasca in jur de 30 minute.

Dupa acest interval le spalam, le dam prin ouale batute, apoi le tavalim prin amestecaul de tarate, crema de branza, usturoi granulat, la care adaugam putina sare si piper proaspat macinat. 

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C in jur de 15-20 minute, in functie de grosime fasiilor si a cuptorului din dotare…

Cat timp vinetele stau in cuptor amestecam maioneza Dukan cu ustuoiul pisat si cateva picaturi de lamaie.

Servim vinetele imediat cum le-am scos din cuptor, cu acest sos.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu