Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Omleta la micul dejun dejun este doar ceva simplu, bun, gustos…cateva ingrediente in plus ii aduc un plus de savoare si aroma.
INGREDIENTE: 2 portii
250 g spanac tanar (baby spanac)2 linguri de ulei de masline
2 felii sunca degresata
1 catel de usturoi
2 lingura crema de branza
4 oua batute
2 linguri de perle de branza cu smantana 2,2%
sare
piper
1 rosie mare pentru servit
MOD DE PREPARARE:
Calim intr-o tigaie in care am incins uleiul de masline sunca si usturoiul taiat pe jumatate, pana acesta devine auriu. Scoatem baconul si usturoiul din tigaie.
Pastram cateva frunze de spanac, iar restul le calim pret de cateva minute, pana devin moi. Scoatem spanacul si il punem pe o farfurie. Il pastram la loc cald pana este gata omleta.
Intr-un bol amestecam ouale cu crema de branza, perlele de branza sare si piper. Turnam ouale batute in aceeasi tigaie in care am calit spanacul, presaram frunzele de spanac si prajim omleta pana se rumeneste pe ambele parti, astfel incat sa arata ca o clatita.
Punem omleta pe o farfurie, umplem jumatate din aceasta cu spanacul calit si felii de rosii, apoi acoperim cu cealalta jumate umplutura si servim cat este inca calda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu