marți, 4 februarie 2014

VARZA ROSIE CALITA

 Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

 

Aveam in frigider o jumatate de varza rosie, cealalta parte am folosit-o la o salata si fiind la PL, am spus, ca este ideal o varza calita, langa o tocanita de vita.. yummi yum, condimentele ii dau o savoare deosebita, parca de pe alt continet!!!

INGREDIENTE: (Pentru 2 portii)

varza rosie mica 1 kg
2 cepe
2 linguri vin rosu pentru gatit
3 linguri otet balsamic
1 lingura rasa de indulcitor praf
1 priza ienibahar macinat - optional
1 priza nucsoara macinata
- optional
1/2 lingurita scortisoara macinata
150 ml apa
1 lingura ulei de masline 
1/2 mar - pentru cei din consolidare
sare, piper negru macinat




MOD DE PREPARARE:


 Varza o curatam de frunzele de la exterior si o taiem fideluta fina cu cutitul sau folosind o razatoare. Presaram sare si framantam 2 minute, sa se inmoaie putin. 

Razuim jumatatea de mar si tocam ceapa marunt.

Incingem intr-o oala uleiul si calim ceapa tocata pana se inmoaie adaugam marul, apoi punem putina apa fierbinte (pentru a "cali" si varza) adaugam varza in 3-4 transe, fiecare transa punandu-se dupa ce anterioara s-a inmuiat. 


Presaram sare si piper negru macinat la fiecare transa. 

Gustam varza sa fie placut condimentata. Dupa ce a terminat de adaugat toata varza, adaugam indulcitorul, ienibaharul, nucsoara, scortisoara si otetul. Amestecati timp de 2-3 minute.

Stingem cu vin si 150 ml apa. Punem capacul pe oala si lasati sa fiarba la foc mic (mic de tot!) timp de 1 ora. 


Varza se fierbe cu capac si pentru a-si pastra culoarea. Tot la 15 minute amestecati in varza sa nu se prinda de fund si verificati sa aiba lichid.

 Daca nu are si vi se pare ca se arde, picurati putina apa.

Varza calita e buna si reincalzita, deci poate fi preparata din timp.


 Eu am servit, dupa cum se vede si in foto, alaturi de tocanita de vitel.






 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu