Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
250 g branza degresata quark5 linguri gluten de grau
3 linguri amidon de porumb
2 linguri lapte praf degresat
1/2 plic praf de copt
aroma unt
aroma vanilie
1-2 linguri indulcitor lichid
MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un bol de plastic branza quark, glutenul, amidonul, laptele praf, indulcitorul, aromele si praful de copt.
Framantam pana cand obtinem un aluat cu o consistenta omogena.
Invelim aluatul in folie alimentara de plastic si il bagam in frigider pentru 30-45 de minute.
Dupa perioada de repaus, asezam aluatul pe blatul de lucru pudrat cu gluten si il intindem intr-o foaie de 0,6-0,7 cm grosime.
Taiem foaia in 12 triunghiuri.
Rulam cornurile umplute cu gem si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 15-20 minute.
Mie mi-au iesit 12 cornulete pe care le-am pudrat cu indulcitor praf.
Daca doriti puteti sa le umpleti cu Dulceata de Goji , sau Nutella Dukan. Eu le-am preferat simple, datorita toleratelor, fiind in Croazieara.
Le servesc cu placere la cafea si ceai.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu