vineri, 9 august 2013

CHIFTELUTE MARINATE IN SOS DE LEGUME

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă


Chiftelutele marinate sunt pe placul familie noastre. Cu un sos fara faina, ingrosat doar de legume si aromat cu verdeturi, sper ca o sa va placa si voua.

INGREDIENTE:

Pentru chiftelute: dupa reteta Terine (Chiftelute) din pui si vita la cuptor

250 g carne de pui/curcan
250 g carne de vita
2 linguri tarate de ovaz nerasnitate
1 ceapa medie
1 ou
2 catei usturoi
marar sau patrunjel
sare
piper


Pentru sos:
1 ceapa mare
1 morcov maricel
50 g telina
300 g rosii mari carnoase, bine coapte
2 linguri cu varf de sos de rosii
putin indulcitor
cateva fire de cimbru
1/4 lingurita oregano
2 linguri de ulei de masline
1 frunza dafin
cateva boabe de piper
sare
100 ml apa
600 ml supa pui /legume
1 lingura vin alb sec


MOD DE PREPARARE:

 Tocam carnea, ceapa si usturoiul si le amestecam mararul, busuiocul sau dafinul, patrunjelul, ouale, sarea si piperul.

 Framantam cu mana tocatura pana obtinem o pasta omogena, din care modelam bilute pe care le asezam intr-o tava, pe care am pus o hartie de copt.

 Le-am copt la 200°C cca 30 minute pana s-au rumenit frumos.
Pentru a pregati sosul calim ceapa cu morcovul si telina in ulei incins, in jur de 2 minute.

Turnam apa si lasam la foc pana aceasta se evapora.

Turnam apoi supa, adaugam condimentele, rosiile curatate de coaja si date prin strecuratoare, indulcitorul, sosul de rosii, apoi lasam sa fiarba la foc mediu in jur de 10-15 minute. 

Dupa acest interval pasam cu ajutorul unul blender compozitia (fara frunzele de dafin si cimbru). 


Punem iar in cratita sosul, adaugam chiftelutele, lingura de vin si fierbem inca 5 minute.

Servim chiftelutele calde, cu putin patrunjel verde, proaspat tocat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu