luni, 26 august 2013

Supa Crema de Ciuperci II (champignon)

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

   

INGREDIENTE:

 Impartiti cu cei dragi, sau pt 2 zile de PV, pt ca are in compozitie 2 lg de ulei de masline - tolerat 1lg/zi

350-400 g ciuperci champignon

1 morcov mic

1 ceapa mare

1/2 telina mica

1 pastarnac /patrunjel

1 l supa (de legume, pui sau chiar apa)
 
2 linguri ulei de masline

sare

piper alb

150 ml crema de branza 0,2% (Lacteea, Exquisa, Ehrmann, etc)

1 lingura amidon

  
MOD DE PREPARARE: 

Calim ceapa tocata marunt in uleiul de masline. Cand aceasta incepe sa se caleasca, adaugam morcovul, pastarnacul si telina rase prin razatoarea mica. 

Le perpelim impreuna pret de cateva minute, apoi punem si ciupercile taiate felii subtirele (gen lame). Pastram cateva felii de ciuperci calite pentru a decora supa din castron, cand servim.  

Dupa ce s-au calit toate, turnam supa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se fierb toate legumele. Adaugam sare si piper alb, dupa gust. 

Oprim focul, lasam putin sa se raceasca si incorporam treptat crema de branza amestecata cu amidon, amestec pe care l-am diluat inainte cu un polonic de supa.

Pentru a avea consistenta unei creme vom mixa supa cu ajutorul unui blender vertical.

O servim fierbinte, cu crutoane de paine Dukan (cu aroma de usturoi, ar fi perfecte - putem folosi fulgi sau praf de usturoi).

Decoram supa cu feliile de ciuperci prajite si patrunjel verde.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu