Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
300 g hribi
200 g ghebe
500 ml supa baza de legume
300 ml lapte 0,1%
praz (o bucata
de 5-6 cm) sau o ceapa
1 lingura ulei
de masline
2 frunze salvie
3-4 boabe de
ienupar
sare
piper alb
patrunjel verde - pt decor
Mod de preparare
Taiem prazul/ceapa in
rondele subtiri, curatam hribii si ghebele si le stergem cu un servet de bumbac
umezit bine.
Daca ciupercile sunt foarte murdare de pamant,
se spala rapid sub un jet de apa rece si apoi se sterg imediat. Este bine sa nu
tinem ciupercile in apa, pentru ca eliminan si o parte din gustul lor delicios.
Punem la calit,
intr-o lingura de ulei de masline, prazul si ciupercile. Dupa ce s-au inmuiat,
adaugam supa baza de legume, laptele degresat, salvia si boabele de ienupar.
Acoperim cu
capac si fierbem supa pana cand ciupercile sunt complet patrunse (cca 30 de
minute).
Scoatem din
supa, cu ajutorul unei palete cu gauri, ciupercile si prazul si le punem
intr-un vas.
Adaugam 3-4
polonice din supa si le pasam cu ajutorul unui mixer vertical. Treptat, adaugam
si restul supei, iar daca dorim o consistenta mai lichida, mai putem adauga
putin lapte caldut sau supa vegetala calduta si ea. O condimentam cu sare
si piper alb.
Servim supa
crema de ciuperci cu patrunjel verde si, daca
doriti, cu putina crema de branza si crutoane din painea Dukan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu