Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
Aluat:
6 linguri de faina de tarate de ovaz
6 linguri de faina de tarate de ovaz
5
linguri indulcitor
1
pachetel mic de drojdie proaspata
2
oua
200
gr. branza de vaci
1
lingura ulei de masline/rapita - optional
1/4
cana lapte
coaja
de la o portocala
putina
sare
Glazura de lamaie:
1
lingura indulcitor
1
1/2 lingura de suc de lamaie
Mod de Preparare:
Drojdia
se inmoaie in lapte caldut. Taratele rasnite se amesteca cu indulcitorul si un varf de
cutit de sare, se adauga ouale, branza de vaci degresata, coaja de portocala si lingura
de ulei (optional). La final se adauga drojdia.Totul se omogenizeaza bine.
Aluatul se lasa deoparte intr-un loc caldut cam jumatate
de ora, timp in care va creste.
Aluatul se poate pune pe hartie de copt sau intr-o
tava neaderenta, cu ajutorul unei linguri, se poate pune in forme speciale
pentru gogosi sau se poate folosi aparatul de facut gogosi.
Daca se alege
varianta cuptorului gogosile se coc pana se rumenesc frumos la suprafata, la
180 gr. C.
Pe o farfurie se pune xilitol iar in alta zeama de lamaie.
Dupa ce s-au racit, gogosile se inmoaie in zeama de lamaie apoi in xilitol si
se aseaza pe un platou.
Un desert delicios!
Pofta buna!
Aluatul se poate pune pe hartie de copt sau intr-o
tava neaderenta, cu ajutorul unei linguri, se poate pune in forme speciale
pentru gogosi sau se poate folosi aparatul de facut gogosi.
Daca se alege
varianta cuptorului gogosile se coc pana se rumenesc frumos la suprafata, la
180 gr. C.
Pe o farfurie se pune xilitol iar in alta zeama de lamaie.
Dupa ce s-au racit, gogosile se inmoaie in zeama de lamaie apoi in xilitol si
se aseaza pe un platou.
Un desert delicios!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu