joi, 29 august 2013

Piept de pui indian cu sos

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


Ingrediente: 


1 piept de pui dezosat si fara piele
1 lingura patrunjel uscat
sare, piper, boia dulce, condimente (oregano, praf de usturoi, chilli)
1/2 ceapa mica
2 catei de usturoi
1/2 Activia Light (iaurt degresat) (pahar mic)
1 ceasca cu apa

 putin patrunjel verde tocat


Mod de Preparare: 



Se taie puiul in fasii groase de cam 1.5 cm, ceapa se taie rondele. Acestea se pun intr-o oala, impreuna cu toate condimentele mai sus enumerate, se amesteca bine sa patrunda totul in carnea de pui.

Se pune tigaia de teflon la incalzit si se pune puiul cu tot cu ceapa in tigaie ca sa se rumeneasca putin, la foc mic.


Cand primeste o crusta alba,  se toarna ceasca de apa peste pieptul de pui, se lasa acoperit, la "fiert" pana cand ramane putina apa doar. 
Cand a fiert complet, se adauga peste compozitie un mujdei format din 2 catei de usturoi pisati si frecati cu sare, amestecati cu iaurt.

Lasati inca 2-3 minute la foc mic, pana scade putin. 
Presaram peste o ploaie de patrunjel, se stinge focul si il lasam 5 minute cu capac peste.

Se serveste cald.
Bon apetit ! 

Sursa: aici 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu