vineri, 2 august 2013

Prajitura pufoasa cu Rubarba

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente pentru 2,5 portii/2,5 zile de croaziera PL:

5 linguri tarate de ovaz macinate
5 linguri lapte praf (optional)
2 linguri amidon
1 lingurita praf de copt
5 linguri iaurt light
5 linguri lapte degresat
esenta vanilie
1 lingurita scortisoara
5 tulpini de rubarba
5 oua
10 linguri indulcitor lichid

Mod de preparare: 

amestecam galbenusurile cu indulcitorul, adaugam taratele, laptele praf, amidonul, scortisoara si praful de copt

incorporam iaurtul, laptele si esenta de vanilie si omogenizam compozitia si o lasam deoparte pt. aprox. 30 minute


curatam, spalam si taiem rondele rubarba


separat batem albusurile spuma si le adaugam peste compozitia preparata anterior, amestecand pana la omogenizare completa


turnam amestecul obtinut intr-o tava cu peretii inalti tapetata cu hartie de copt


adaugam rubarba si coacem prajitura aprox 45 minute la 150°C sau pana se rumeneste uniform


cand e complet rece, presaram indulcitor pudra peste si o portionam dupa preferinte.


Pofta mare!

 

Sursa: aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu