Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Racitura (sau piftia) e una dintre cele mai agreate retete de aperitive romanesti. Varianta Dukan este o alternativa sanatoasa, usoara dar la
fel de gustoasa ca si racitura clasica de porc: racitura de pui, cu un gust minunat.
Ingrediente:
-2 pulpe de pui ( fara
pielita)
- 1 piept de pui
- apa ( se pune 1,5 L)
- sare, piper, cimbru
- 2 pliculete de gelatina Dr Oetker
- cimbru
- 1 foaie de dafin
- 9 catei usturoi
- 1 piept de pui
- apa ( se pune 1,5 L)
- sare, piper, cimbru
- 2 pliculete de gelatina Dr Oetker
- cimbru
- 1 foaie de dafin
- 9 catei usturoi
Pasi pentru executare:
Se pun la fiert pulpele si
se adauga sare, piper, cinbru, foaia de dafin si 4 catei de usturoi intregi.
Supa ce scade apa ( cand ajunge sa fie cam 1 L si ceva) ,se scoate carnea, se desface de pe oase si se aseaza in vasul in care vom pune racitura.
In zeama ramasa se mai pun 5 catei de usturoi pisati .
Plicurile de gelatina se dizolva in putina apa rece si se tin cateva minute in alt vas cu apa calda la bain marie pana se dizolva gelatina. Apoi se adauga la zeama pentru racitura.
Se amesteca bine si se strecoara peste fasiile de carne din vas.
Se lasa la racit,apoi se pune in frigider.
Se intareste numai in frigider, nu la temperatura camerei.
Se poate servi cu mustar (care nu contine zahar ), boia.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu