miercuri, 7 august 2013

Lapte de pasare/Floating Island/Oeufs a la Neige

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

      N-am inteles niciodata de ce in Romania i se spune lapte de pasare. Poate ca e facut cu mult lapte si oua, dar sincer, nu vad legatura. Este un desert pe care il fac foarte des, ne place foarte mult.  

     Reteta originala, frantuzasca se numeste : Oeufs a la Neige (oua in zapada) sau Iles Flottantes (insule plutitoaare), cu o mica diferenta intre cele doua si anume ca la Iles flottantes se mai adauga si caramel sau zahar caramelizat deasupra. In engleza se numeste Floating Island,
 
Pregatirea laptelui de pasare este foarte usoara si as putea spune, chiar rapida, daca se respecta anumiti pasi.  

  

Ingrediente:


- 2 oua + 2 albusuri
- 500 ml lapte

- indulcitor dupa gust (4 linguri praf am folosit eu)

- esenta de vanilie
- un varf de sare
- o lingura rasa de amidon  - optional
- frunze de menta pentru decor



Mod de preparare:

Pasul 1.

Ouale, trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca este bine sa le scoateti din frigider cu ceva timp inainte de a va apuca. Separati albusurile de galbenusuri cu mare grija. Asezati albusurile intr-un vas si le lasati de-oparte.


Pasul 2
Amestecati cu o lingura de lemn galbenusurile cu indulcitor esenta de vanilie si amidon. Adaugati cateva linguri de lapte pentru a obtine o compozitie ca de clatite. O lasati de-oparte

Pasul 3. 

Puneti laptele la fiert. pana laptele da in clocot, bateti albusurile cu foarte putina putina sare(jumatate de varf de cutit de sare), pana obtineti o spuma tare. Va recomand sa bateti spuma manual si nu cu mixerul. Va iesi mai pufoasa.


Pasul 4.
Cand laptele incepe sa fiarba, luati cu o lingura, gramajoare de spuma si le asezati in oala cu lapte. Se vor umfla putin. Lasatile 1 munut apoi intoarceti-le pe cealalta parte. Dupa un alt minut, le scoateti cu o spumiera, pe o farfurie intinsa. Continuati pana epuizati toata spuma.


Pasul 5
Verificati daca nu au ramas resturi de spuma in lapte. Turnati compozitia cu galbenusuri de oua in lapte, amestecand continuu cu un tel. Lasati sa fiarba pentru 3-4 minute, timp in care amestecati.

Pasul 6
Turnati crema fierbinte in boluri sau pahare si decorati cu spuma. Se poate servi calda, la temperatura camerei sau rece de la frigider.


Pofta buna! 


Sursa: aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu