Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Rulada din piept de pui este o reteta simpla si rapida, ideala pentru pranz sau cina.
Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat (cca 500-600 g)
- 4 oua
- 5-6 felii subtiri de sunca de Praga/prosciutto cotto
- 4-5 linguri vin alb
- 3-4 linguri apa
- sare
- piper
- 1 lingurita mix condimente
- 1 lingura ulei de masline
- sfoara de bucatarie
Mod de preparare:
Spargem ouale intr-un vas, adaugam sare si piper, si le batem cu o furculita sau un tel. Cand facem omleta si daca o vrem pufoasa si aerisita, nu trebuie sa batem ouale foarte mult, ci doar pana cand se omogenizeaza complet.
Ungem, o tigaie teflonata de cca 26 cm diametru, omleta nu trebuie sa fie foarte groasa), cu putin ulei de masline si o punem pe foc mic. Cand s-a incins, adaugam ouale si acoperim imediat tigaia cu capac. Dupa 3-4 minute, o intoarcem cu grija pe cealalta parte si o mai prajim pentru inca 2-3 minute.
O scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca.
Spalam pieptul de pui, il stergem cu hartie absorbanta de bucatarie si il desfacem pe orizontala in doua parti (il lasam prins la unul dintre capete). Ca sa fac o comparatie pentru cei care nu sunt foarte obisnuiti cu acest procedeu, pieptul de pui trebuie sa arate ca o carte deschisa dupa ce-l taiem.
Il asezam intre doua bucati de hartie de copt si il “intindem” cu ajutorul facaletului intr-o “foaie” de cca 2 cm grosime.
Asezam omleta pe intreaga suprafata a ruladei, apoi feliile de sunca. Cu cat feliile vor fi mai subtiri taiate, cu atat se va ondula mai mult in timpul coacerii, iar aspectul final va fi mai atragator.
Daca doriti, puteti pune cateva felii de cascaval light (CONSOLIDARE SI STABILIZARE DEFINITIVA doar)subtiri intre omleta si sunca.
Rulam rulada, apoi o legam cu sfoara de bucatarie.
Tapetam o forma de chec de cca 20 cm lungime cu hartie de copt trecuta prin apa si stoarsa foarte bine si asezam rulada in forma.
Adaugam vinul alb amestecata cu apa, apoi o pudram cu mixul de mirodenii si o stropim cu ulei de masline.
Coacem rulada de pui in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 de minute. Din cand in cand, o ungem cu sosul format in forma.
Daca se formeaza prea mult sos in forma, il scurgem si apoi mai lasam rulada inca 5-10 minute la cuptor.
Il putem servi ca atare, sau cu legume/salate de cruditati pentru zilele de PV.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu