marți, 11 iunie 2013

CUBULETE DE PUI IN STIL ASIATIC CU MUGURI DE BAMBUS

 Croaziera (PV) - Consolidare - Stabilizare definitiva


O reteta simpla, ca daca tot este saptamana asiatica la Lidl, sa profitam!

 Optez pentru aceasta reteta si pentru cine festive - pentru cei in Consolidare, Stabilizare, puteti garnisi cu taitei chinezesti sau orez fiert, sau pentru pofticiosi, cu paste shirataki konjac (taiteii Shirataki Konjac au devenit foarte populari  in intreg restul lumii, mai ales pentru proprietatile unice pe care le detin; carbohidrati 1%, grasimi 0% si nu in ultimul rand proteine 0%. Pastele Shirataki Kojac sunt parte componenta a celor mai eficiente formule de dieta (Paste Shirataki Dukan).) detalii aici.

INGREDIENTE:

- 500 gr. piept pui/pulpa de curcan
- 300 gr. muguri de bambus (eu am luat de la Lidl, in borcan)
- 1 gogosar
  - 1 ou
  - 2 linguri amidon
  - 1 lingurita ulei de masline
  - 2 fire ceapa verde sau 1/2 fir de praz
200 ml. apa
1/2 lingurita ghimbir
3 linguri suc de rosii sau ketchup
2 linguri sos soia light
2 linguri otet
3 linguri indulcitor
sare, piper


MOD DE PREPARARE:

Carnea se spala si se pune la fiert. Se taie apoi cubulete marisoare. Intr-un castron se amesteca oul cu amidon. Bucatile de carne se trec prin acest amestec. 
    
Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline. 
   
Se adauga bucatelele de carne si se rumenesc pe toate partile. Se adauga mugurii de bambus taiat bucati mari, ceapa sau prazul taiat cubulete si gogosarul taiat fasii.
    
Se rumenesc cca. 2 min. Se prepara sosul amestecand intr-un castron ingredientele.

Sosul se toarna peste carne si se mai da intr-un clocot timp de 5 min.   

Preparatul se serveste cald! 

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu