vineri, 14 iunie 2013

FRIPTURA DE PUI CU SOS DE BRANZA

 Faza Croaziera, Consolidare si Stabilizare definitiva

INGREDIENTE:
 
Pentru friptura:
500 gr. pulpe de pui/piept de pui
coaja de portocala
1/2 lingurita scortisoara
2 fire ceapa verde
3 catei de usturoi
2 linguri vin rosu (optional)
sare, piper

Pentru sos de branza:
200g crema de branza 0,2
3-4 fire tarhon
3-4 frunzulite menta
1-2 lingurite mustar fara zahar
1-2 linguri iaurt degresat 0,1%
sare
2 catei de usturoi zdrobiti

MOD DE PREPARARE:

Carnea se spala si se aseaza intr-un vas de yena. Se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul taiat feliute, coaja de portocala, scortisoara sare piper si vinul amestecat cu 50 ml. apa.  

Se coace la cuptor cca. 40-50 min 180 grade Celsius. Intre timp se prepara sosul de branza.  

Crema de branza se amesteca cu iaurt, mustar, condimente si usturoi. Tarhonul si menta se toaca marunt si se adauga in sos. Se omogenizeaza bine.

Cand este gata friptura se asezoneaza cu sos de branza. 

Pofta buna!!!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu