vineri, 28 iunie 2013

CHIPSURI DIN MORCOVI SI PASTARNAC

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă


Chipsurile din morcovi si pastarnac sunt asa de bune ca le puteti manca simple, dar si intr-o supa clara

Secretul pentru a iesi niste chipsuri crocante e sa taiati fasiile de legume foarte subtiri. Pentru asta fie folositi o mandolina, fie un peeler.
 

Ingrediente


  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat (sau ce arome va plac)
  • sare, piper dupa gust


Mod de preparare:

  • Cu ajutorul unui peeler se taie fasii cat mai subtiri de morcov si pastarnac. Acestea se pun intr-un castron.
  • Se toarna deasupra uleiul, toate ierburile, sare, piper. Se amesteca bine cu mana sa se agite bine aromele :)
  • Fasiile de legume se pun in tava de aragaz, pe o foaie de copt. Se rasfira bine, in strat cat mai subtire ca sa se auresca uniform
  • Se coc in cuptorul incalzit, cam 15 -20 de minute la foc mare (200°C)
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu