miercuri, 19 iunie 2013

Chiftelute (terine) Marinate/Sos de Rosii

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

   Plecand de la reteta clasica Terine (Chiftelute) din pui si vita la cuptor, am imbunatatit-o pentru PL: 

                               

INGREDIENTE:

- 400 g carne tocata (piept de pui si vitel)   

- 2 catei usturoi

-1 ceapa de marime medie

 - 2 oua

- optional, depinzand de faza :1.5/2/3 linguri de tarate - eu le macinat, sunt mai fine, 

- sare, piper

- condimente: marar, frunze de busuioc sau dafin, patrunjel verde

Ingrediente pentru marinare:

- 400 g rosii din conserva
- 1 morcov ras
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura vin alb
- 4-5 linguri supa pui (sau apa daca nu aveti supa)
- 1 ceapa tocata marunt
- ½ lingurita indulcitor
- sare, piper

 PREPARARE:

  Tocam carnea, ceapa si usturoiul si le amestecam mararul, busuiocul sau dafinul, patrunjelul, ouale, sarea si piperul.

  Framantam cu mana tocatura pana obtinem o pasta omogena, din care modelam bilute pe care le asezam intr-o tava, pe care am pus o hartie de copt.
 
  Le lasam la copt la 200°C cca 30 minute pana se rumenesc frumos. 
 
  Chiftelutele obtinute le punem intr-un vas termorezistent. 
 
Pregatim sosul de rosii: 
                                                 

 
   Calim ceapa si morcovul in ulei de masline, apoi adaugam rosiile pe care le vom zdrobi, supa,  indulcitorul, sarea, piperul si, lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.

Turnam sosul peste chiftelute, punem frunzele de busuioc si dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 10 - 15 minute.
 
                                                                                                          
Le servim calde.

Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu