miercuri, 19 iunie 2013

Pui alla cacciatore

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

”Cacciatore” înseamnă în limba italiană vânător. În bucătărie, expresia ”alla cacciatore” se referă la o mâncare preparată în stil vânătoresc, conținând roșii, ceapă, ierburi, ardei și vin. În mod tradițional această rețetă poate fi preparată cu pui, curcan sau iepure. Astăzi vă propun o rețetă de pui cacciatore, în stil dukan. Nu ezitați să o împărțiți cu familia pentru că sigur le va plăcea și lor.

                          


Ingrediente:

- 6 copănele de pui fără piele 

- 1 lgt ulei de măsline (opțional)
- 2 fire de ceapă verde
- 4-5 căței de usturoi
- 2 ardei (roșu și verde)
- 1 telina
- 50 ml vin roșu* (tolerat 3 linguri vin alb/rosu pt gatit)
- 100 ml supă de pui
- 1 conservă de roșii bucăți (400 ml)
- 2 foi de dafin
- sare, piper macinat, rozmarin verde un fir sau uscat o lingurita - 1/2 legatura patrunjel verde



Preparare:

- Copanele fără piele le punem într-o tigaie antiaderentă (opțional poate fi folosită lingurița de ulei de măsline). Întoarcem copanele pe fiecare parte și le lăsăm cam 1-2 minute, până își schimbă culoarea. Le scoatem din tigaie
-  În aceeași tigaie punem ceapa verde tăiată bucăți și ardeii fâșii. Le sotăm la foc mic circa 5 minute 
- Adăugăm apoi supa de pui, vinul, usturoiul, conserva de roși, sarea, piperul, rozmarinul și foile de dafin și lăsați la fiert la foc mic pentru circa 25-30 minute, sau până considerați că este gata . 

Este o rețetă delicioasă

 Poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu