sâmbătă, 8 iunie 2013

Importanta activitatii fizice in DIETA DUKAN !!!

Toate dietele de slabire implica un minim de activitate fizica sau exersarea ocazionala a unor sporturi. Acestea, pe langa faptul ca ajuta la arderea grasimilor si la cladirea masei musculare, sunt benefice si pentru sanatatea mentala si la mentinerea unei dispozitii bune.

De ce este importanta activitatea fizica in dieta Dukan:

  • Te ajuta sa slabesti mai repede
  • Face ca regimul sa fie mai putin frustrant
  • Activitatea fizica ofera placere pentru ca se secreta endorfine in sistemul nervos
  • Ajuta la dezvoltarea masei musculare si, astfel, la o silueta in forma
  • Te ajuta sa depasesti mai repede perioadele de stagnare
  • In cazul etapei de consolidare, cand sunt incluse multe alte alimente, pot fi suficiente 20 de minute de plimbare pentru a restabiliza regimul
Activitatea fizica recomandata de dr Dukan este mersul pe jos. Si de ce? Pentru ca este cea mai naturala activitate fizica a omului practicata de la inceputurile civilizatiei. In plus, este cea mai putin obositoare activitate si poate fi facuta pe durate mai lungi de timp. Si, cel mai important lucru, mersul pe jos arde cele mai multe calorii pentru ca foloseste un numar mai mare de muschi decat practicarea unui sport.

Doctorul Dukan se refera la Activitatea Fizica denumind-o „al doilea general al armatei care conduce razboiul impotriva greutatii”. Cu totii cunoastem beneficiile activitatii fizice. Doctorul Dukan le rezumeaza in asociere cu regimul sau ca fiind urmatoarele:
  • Activitatea fizica va ajuta sa slabiti mai repede
  • Activitatea fizica va face regimul sa fie mai putin frustrant.
  • In sensul ca daca trebuie sa beti acel pahar de vin seara (nu pana in perioada de Consolidare), puteti sa faceti acest lucru daca mergeti pe jos douazeci de minute in plus in acea zi.
  • Activiatea fizica genereaza placere: prin secretia de endorfine in sistemul nervos
  • Activitatea fizica va permite sa fiti nu numai slab/slaba dar si sa aveti o musculatura bine definita (adica veti arata si mai bine! )
  • Activitatea fizica va ajuta sa depasiti perioadele de stagnare mai repede
Daca doctorul ar trebui sa aleaga o singura activitate fizica pe care sa o urmati, care ar fi aceea? Cred ca deja stiti raspunsul: Mersul pe Jos. Doctorul explica alegerea sa precum urmeaza:
  • Mersul pe jos este activitatea cea mai naturala a omului pe care o practicam de la inceputul civilizatiei deci este cea mai simpla.
  • Mersul pe jos este activitatea cea mai putin obositoare deci pe care o putem face cel mai indelungat.
  • Mersul pe jos este activitatea care foloseste numarul cel mai mare de muschi din organismul uman si de aceea consuma la fel de multe calorii ca si practicarea unui sport. 
 Este dificil sa ne imaginam cat de complexa este aceasta activitate care ni se pare atat de naturala. Motivul pentru care mersul consuma atat de multe calorii este faptul ca foloseste grupele musculare cele mai mari din organismul uman ca si: cvadricepii, fesele, muschii abdominali (care se contracta de fiecare data cand facem un pas), si multi altii.
Astfel, s-ar putea sa va surprinda, dar mersul pe jos consuma la fel de multe calorii ca si tenisul si alte sporturi.
  • Mersul pe jos este singura activitate care poate fi practicata fara risc de persoanele obeze.
Datorita motivelor de mai sus si multor altora, doctorul Dukan a introdus mersul pe jos ca si una din instructiunile sale indispensabile care trebuie urmate in decursul regimului?
Cat trebuie sa mergem pe jos?
Perioada de Atac: cum ati citit deja, in aceasta perioada trebuie sa mergeti pe jos cel putin 20 de minute pe zi.
Perioada de Croaziera: 30 de minute pe zi. Daca greutatea dvs stagneaza timp de o saptamana, atunci va trebui sa mergeti 60 de minute pe zi timp de 4 zile pana cand incepeti iarasi sa pierdeti greutate.
Perioada de Consolidare: 25 de minute pe zi.
Perioada de Stabilizare: 20 de minute pe zi.
Cum trebuie sa mergem pe jos?
Imaginati-va ca trebuie sa ajungeti la servici dimineata dar in drum spre servici trebuie sa treceti pe la posta pentru a trimite o scrisoare. Exact asa, nici mai repede, nici mai incet, va recomanda doctorul sa mergeti.
De asemenea, doctoul va recomanda sa mergeti in special dupa ce ati servit masa. Mersul imediat dupa masa ajuta sa pierdeti 30% de calorii in plus fata de mersul oricat altcandva.
Asta nu inseamna ca nu puteti sa practicati si alte genuri de sport in aceasta perioada. Mie de exemplu imi place foarte mult yoga dar am practicat si ciclism care este destul de intens. Puteti, pe scurt, sa faceti orice sport doriti atata timp cat respectati regulile de mers pe jos detaliate mai sus.

Doctorul are 4 exercitii fizice in cartea sa care pot fi adaugate la mersul pe jos. Acestea nu sunt obligatorii, ca si mersul pe jos, dar sunt exercitii folositoare daca vreti sa tonifiati anumite parti ale corpului:

Accesati linkul pentru exercitii:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu