joi, 20 iunie 2013

TORT MILCHSCHNITTE (Felie de lapte)



 Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


                                     

INGREDIENTE:

Blat - Cioco:
4 Albusuri+ praf de sare
2 Galbenusuri
1 Lingura Lapte praf degresat
2 Linguri Amidon
2 Linguri Tarate de ovaz
1 Lingura cacao degresata
2 lingurite praf de copt
2 Linguri indulcitor praf sau 1 lingura indulcitor lichid

Umplutura:
250 ml Lapte 0,1 grasime
1 plic gelatina instant
300 g branza de vaci degresata sau sau Exquisa 0,2
4 linguri apa minerala
coaja de lamaie
esenta de vanilie
1 lingura indulcitor pudra



MOD DE PREPARARE:
 Prepararea blatului:
Se bat albusurile cu sarea pana se obtine o spuma tare. Separat se mixeaza toate celelalte ingrediente. Rezultatul trebuie sa fie o coca uscata sfaramicioasa.

Apoi se amesteca usor cu spuma de albusuri, pana obtinem o masa omogena.
Eu folosesc o forma rotunda de silicon, dar se poate folosi si o forma teflonata cu margini detasabile. aceasta insa trebuie unsa cu putin ulei inainte)
Se coace la 160°C, timp de 25 minute. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea.
Piscotul se scoate din forma si se lasa la racit. Se taie in doua parti egale.
Prepararea cremei de lapte:
Se incalzeste laptele si se dizolva gelatina, se adauga esenta de vanilie, indulcitorul, coaja de lamaie si se amesteca bine.Se amesteca branza de vaci cu apa minerala si se adauga la cealalta compozitie.
Se incepe asamblarea: se pune o foaie de biscuit in forma rotunda de silicon, dupa care se toarna crema si se acopera cu cea de-a doua foaie.Se lasa la racit in frigider cateva ore.

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu