marți, 21 ianuarie 2014

Curcan alla cacciatora

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă


Ingrediente:

1 kg carne de curcan(eu am folosit pulpa)  
400 g rosii  
2 morcovi
3 ciuperci champagnion  
1 ceapa mare  
3 catei de usturoi
1 telina
1 ardei  
1 pahar de vin rosu
1 cub concentrat de pui  
sare, piper macinat 
rozmarin verde un fir sau uscat o lingurita
1/2 legatura patrunjel verde
  



Mod de Preparare:



Carnea de curcan se spala si se taie cuburi mari. Se pune la calit cu putina apa si concentrat de pui.
Intre timp morcovii, telina, ciupercile, ceapa si ardeiul se toaca cubulete, usturoiul se piseaza sau se taie marunt. Intr-o cratita se pune apa la fiert in care se vor oparii rosiile. Acestea se vor curata de coaja si cotoare si se taie cubulete. 

Cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga legumele (mai putin rosiile), crenguta de rozmarin, sare, piper si paharul de vin. 

Se lasa pe foc mediu cam 10 min.  Se adauga rosiile, mancarea trebuie sa fiarba cca. 30 min. 
Se mai adauga apa  calda din cand in cand.



 Pofta buna!!!


                                             
 

  Sursa: internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu