Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva
INGREDIENTE:
500 g ficatei de pui1 ceapa mare
50 g praz
150 g ciuperci champignon
150 ml suc de rosii
2 linguri vin alb sec
2 linguri ketchup de casa
2-3 catei de usturoi pisati
1 crenguta rozmarin
1/4 lingurita cimbru
piper proaspat macinat, sare
1 lingura ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
Perpelim ceapa intr-o tigaie antiaderenta, unsa cu un servetel stropit cu ulei de masline; cand aceasta devine sticloasa o stingem cu 2 linguri de vin alb si adaugam ciupercile spalata foarte bine sub jet de apa, uscate si taiate felii, o crenguta de rozmarin si bucata de praz feliata. Le calim pana incep ciupercile sa se inmoaie.
Le luam afara pe o farfurie, in tigaia antiaderenta perpelim cateva minute ficateii de pui intr-o lingura de ulei de masline incins.
Punem intr-un vas termorezistent ficateii caliti, impreuna cu uleiul in care au fost caliti. Punem si ciupercile cu ceapa si praz, adaugam sosul de rosii amestecat cu usturoiul zdrobit si ketchup, cimbru si putin piper proaspat macinat.
Acoperim vasul cu un capac sau cu o folie de staniol si il dam la cuptorul preancalzit la 200°C timp de 15-20 minute, apoi scoatem capacul si lasam inca 3-5 minute, pana se rumenesc putin.
Ii servim imediat, avand grija sa asezonam cu sare, dupa gust.
Pofta buna!
Sursa: aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu