Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
- 6-8 copănele de pui fără piele
- 4-5 linguri de sos de soia light
- piper alb, negru, cayenne
- sare
- 2-3 căței de usturoi
- 300 ml coca cola zero
- ½ lgt coriandru praf
MOD DE PREPARARE:
Pulpele fără piele le crestăm din loc în loc. Se adaugă peste acestea sare, piperul (cam ¼ lgt din fiecare fel), coriandrul și sosul de soia (nu uitati, sa fie un sos de soia fara zahar). Se lasă 10-15 minute în frigider.
Încingem o tigaie antiaderentă și punem bucățile de pui cu tot cu sos și adăugăm usturoiul tăiat mărunt. Lăsăm 2-3 minute și apoi adăugăm coca cola zero și punem capacul la tigaie.
Încingem o tigaie antiaderentă și punem bucățile de pui cu tot cu sos și adăugăm usturoiul tăiat mărunt. Lăsăm 2-3 minute și apoi adăugăm coca cola zero și punem capacul la tigaie.
Se dă focul mic și se lasă la fiert circa 30-35 minute cu capacul pus (eventual mai întoarceți copanele de pui de pe o parte pe alta). Dacă nu se evaporă suficient de mult din lichid atunci dupa cele 30-35 minute îndepărtați cu o lingură sau un polinic o parte din acest lichid și lăsați mai puțin în tigaie. Continuați să păstrați încă 10 minute pe foc mic, amestecand în continuu până scade sosul și se îngroașă puțin .
Iese o rețetă nemaipomenită, dulce aromată care în zilele de PL poate fi consumată alături de niște frigărui de legume.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu