miercuri, 22 ianuarie 2014

Satata de beuf capricioasă şi fiţoasă

Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva

 

 Ingrediente:

2 morcovi
2 teline medii
300 gr. carne de curcan/vita
castraveti acri dupa gust (3, 6 bucati)
1 gogosar murat
1 ceapa
2-3  lingurite de mustar fara zahar
3-4 linguri zdravene de maioneza dukan (home made)
sare, pipere, foaie de dafin
albitura - crema de branza 0%

 Mod de preparare:

 Legumele se fierb bine impreuna cu carnea, pe care in prealabil am clocotit-o separat.

 Se adauga in zeama facultativ pentru un gust mai placut 1 ardei gras, o ceapa, un gogosar si un dovlecel. 

Zeama sa drege cu sare, foi de dafin si boabe de piper colorate in rosu, vedere si negru. Dupa ce am fiert si racit bine legumele le tocam marunt.

Pregatim maioneza dintr-un galbenus fiert, amestecat cu sare grunjoasa, peste care adaugam un galbenus crud si mixam incet picuri de ulei de parafina si cativa picuri de lamaie, la sfarsit adaugam sare, piper.

Cantitatea de maioneza dorita va atrage si cantitatea de ulei pe care o folositi (ex: jumatate de sticluta va ofera suficienta cantitate pentru 3 portii). Recunosc ca gustul a fost si acest adaptat precum reteta.

Legumele, carnea si maioneza se amesteca usor. In salata se adauga 1, 2 lingurite de mustar, dupa gust si mai condimentam daca este necesar

Ornatul se face dupa preferinte, cu crema de branza, oua fierte, castraveti murati

Pofta buna!

Sursa: aici 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu