Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
30 bezele:
- 3 albusuri
- indulcitor dupa gust - eu am folosit 5 pastile; o pastila este echivalentul a 1 lingurita de indulcitor lichid
- sare
- 3 picaturi de otet
- esenta de vanilie - sau orice alta esenta, optional
- esenta de vanilie - sau orice alta esenta, optional
Nutella Dukan:
120 gr lapte praf degresat (aliment tolerat)
20 gr cacao degresata (aliment tolerat)
160 ml lapte 0,1% grasime
indulcitor lichid dupa gust
esenta de alune
MOD DE PREPARARE:
Bezele:
Lasam albusurile sa stea la temperatura camerei timp de o ora intr-un
bol acoperit cu un prosop. Cand incepem sa batem albusurile cu mixerul
adaugam un varf de sare.
Cand devin spumoase si prind consistenta, incepem sa adaugam
indulcitorul. Punem si otetul apoi esenta de vanilie si lasam sa mixeze
pana
obtinem o spuma foarte tare, care nu cade din castron daca il intoarcem
cu fundul in sus.
Punem albusul spuma tare in gramezi mici pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui posh sau cu o lingurita. Ar fi frumos sa facem si un mic mot bezelelor.
Preincalzim cuptorul la 120-130°C. Coacem bezelele in jur de 1 ora,
deschizand la 45 minute usa cuptorului pentru a lasa sa iasa aburul.
Cand oprim focul intredeschidem usa cuptorului (cat sa stea manerul unei
linguri de lemn) si le lasam sa se raceasca in cuptor.
Nutella:
Amestecam
laptele praf cu cacaoa. Turnam treptat laptele lichid si amestecam incontinuu
ca sa evitam formarea cocoloaselor.
La sfarsit
adaugam indulcitorul si esenta de alune.
In cazul in care
s-au format cocoloase, treceti crema printr-o sita cu gauri mici.
Crema obtinuta
are o consistenta mai lichida dar, dupa cateva ore in care o vom tine la
frigider, se va intari.
ANSAMBLARE:
Bezele pregatite deja, asa cum am aratat aici vor sta minim 24 ore dupa ce au fost coapte.
Dupa acest interval ungem bezelele cu crema si le lipim intre ele, asa cum procedam la sandvisuri. Punem crema putin mai groasa, apasam putin pe bezele cand le lipim, astfel incat crema sa iasa putin in exterior. O nivelam cu un cutit.
Va poftesc sa le savurati cu placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu