marți, 7 ianuarie 2014

Piept de pui mediteranean

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

 

O reteta care se regaseste in meniurile restaurantelor de lux, la concurenta cu pipetul de pui la gratar, dar prin aceasta metoda, este mult mai faged.

INGREDIENTE:


-1 piept de pui/curcan mediu
- condimente – oregano, busuioc, scorțișoară, boia dulce, coriandru, menta (câte un vărf de cuțit din fiecare)
- cate un praf de piper alb, sare de mare
- 1 lgt de ulei de măsline (doar începând cu faza de croazieră)
- 1 lg de suc de lămâie
- ½ lgt de coajă rasă de lămâie


MOD DE PREPARARE:


Pieptul de pui se taie felii subțiri și se lasă deoparte.

Din restul de ingrediente se prepară o marinată prin care se tavelesc fileurile de pui  (Atenție! La faza de atac nu puneți uleiul de măsline).

Se ung bine (eventual le frecați una de alta) fileurile.
Se lasă în frigider în vasul acoperit 4-5 ore. Se așează pe grătarul încins și se pregătesc normal ca un gratar. 
O variantă alternativă la grătarul simplu, dar mult mai gustoasă.

Poate fi servit in zilele de PP cu sos de usturoi si iaurt, Sos dulce - acrisor RAPIDSOS DULCE - ACRISOR DUKAN, Sos thai dulce-acrisor (sweet-sour sauce) DUKAN, SOS TAILANDEZ DULCE-ACRISOR iar in PV: cu SALSA DE ROSII, Dressing de iaurt si castraveti cu menta si cimbrisor, Salata de castraveti cu iaurt, Iaurt cu castraveti si marar, si mai ales alaturi de cei dragi.
 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu