Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREIENTE: Porții – 4
Ingrediente pentru blat:
-8 lg faina din tărâțe de ovăz
- 4 lg tărâțe de grâu
- 4 lg amidon de porumb
- 4 lg lapte degresat
- 1 ou
- ¾ cutie de brânză degresată (cutie de 250 g)
- sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 250 g ciuperci
- 125 g spanac sau baby spanac
- 4 ouă
- ¼ cutie de brânză degresată
- 4 lg lapte degresat sau 2 lg smântână pentru gătit (max 3% grăsime)
- cimbru, sare, piper
Mod de preparare:
Într-un vas amestecăm ingredientele uscate mai întâi (tărâțele de ovăz și grâu, amidonul). Peste acestea adăugăm cele 4 lg de lapte degresat, oul și brânza degresată și amestecăm bine de tot.
Se pune compoziția într-o tavă de silicon musai (să o puteți manevra), încercând să o ridicați spre exterior pe pereții tăvii, atât cât se poate.
Se introduce în cuptorul încins la 180 grade și se ține circa 5 minute.
Pentru umplutură spălăm ciupercile și spanacul. Ciupercile curățate le tăiem în 2 sau 4 în funcție de mărime și le punem pe foc într-o tigaie antiaderentă cu capac.
Le lăsăm 5 minute și adăugăm și spanacul rupt în bucăți și mai lăsăm circa 7 minute. Între timp batem ouăle, le amestecăm cu brânza, laptele degresat, sarea și cimbrul. Adăugăm peste ouă ciupercile și spanacul, amestecăm și turnăm umplutura peste blat.
Introducem totul în cuptor pentru circa 25-30 minute. Se lasă puțin la răcit și se servește ca atare.
Sursa:reteta si imagine aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu