Faza Croazieră (PV), Consolidare, Stabilizare definitivă
Bucataria Franceza, mi-a placut dintotdeauna, perioda in care am locuit pe Riviera Franceza - Principaute de Monaco, pe langa dezvoltarea personala, mi-a adus si o imbogatire culinara, pe care astazi, o revars prin aceasta minunata reteta, mostenita de la Frantuzoiaca mea de Suflet, dar amprentata DUKAN!INGREDIENTE:
400 g spanac – congelat
1 ceapa mica – medie
120 ml lapte 0,1%
1 lingura crema de branza 0,2%
100 g branza degresata de vaca 1%
100 g perle de branza Delaco 2,2%
1 lingurita amidon
200 ml lapte - pt umplutura
sare
piper
1 praf nuscoara
1 lingura ulei de masline
Mod de PREPARARE:
Pregatim pentru inceput umplutura. Calim o ceapaintr-o lingura de ulei de masline, apoi adaugam spanacul pentru a le cali impreuna in jur de un minut.Turnam laptele si crema de branza 0,2% si mentinem pe foc pana acestea se evapora. Luam de pe foc, adaugam trei sferturi din cantitatea de branzeturi si amestecam pana se omogenizeaza.
Umplem clatitele cu o cantitate aproximativ egala de spanac cu branza, ruland fiecare clatita in parte.
Pregatim apoi sosul: uleiul de masline il incingem, adaugam amidonul si amestecam bine, apoi adaugam laptele cate putin, amestecand continuu. Lasam pe foc pana obtinem o consitenta potrivit de groasa.
Punem intr-un vas termorezistent un rand de trei clatite. Turnam putin sos si presaram branzeturi peste acestea, apoi aranjam restul de clatite peste primul strat. Adaugam restul de sos si ce a mai ramas din branzeturi.
Coacem la 200°C pana se rumenesc clatitetele si se ingroasa sosul.
Servim budinca de clatite atat calda, cat si rece.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu