Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
1 piept mare de pui (curcan)120 g perle de branza 2,2%
1 ardei kapia copt
1 ciuperca champignon de marime medie
1 lingurita rasa mustar Dijon (fara zahar sau amidon)
sare, piper
boia dulce
cimbru
2 linguri vin alb
2 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
Pieptul de pui(curcan) il taiem astfel incat sa obtinem o bucata intinsa si subtire. Batem cu ciocanul de carne pentru a fragezi, apoi ungem bucata de carne cu mustar si o condimentam cu sare si piper.
Acoperim cu o parte din perlele de branza, apoi punem ardeiul copt curatat de pielite, cotor si seminte, taiat pe jumatate.
Vom acoperi cu restul de perle de branza. In marginea din care incepem sa strangem rulada punem feliile din ciuperca calita in prealabil.
Rulam carnea si o prindem in agrafe speciale sau in scobitori, sau chiar cu sfoara.
Imbracam rulada in folie de staniol si o dam la cuptor pentru 20 de minute la 200°C. Dupa acest interval scoatem folia, turnam vinul peste carne, apoi uleiul de masline, presaram sare, piper, cimbru si boia.
Dam rulada inapoi in cuptor pana se rumeneste. O servim calda cu garnitura de legume si sosuri:, dar merge si rece, pe post de aperitiv.
Pot fi servite cu sos de usturoi, iar in PV: cu SALSA DE ROSII, Dressing de iaurt si castraveti cu menta si cimbrisor, SOS DULCE - ACRISOR DUKAN, SOS DULCE - ACRISOR DUKAN, Sos thai dulce-acrisor (sweet-sour sauce) DUKAN.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu