luni, 6 ianuarie 2014

PERISOARE DE CURCAN IN SOS DE ROSII CU CIUPERCI

Faza Croaziera, Consolidare(PL), Stabilizare definitiva 

Carnea de curcan este recomandata atat pentru faptul ca nu are calorii multe, cat si pentru continutul ridicat de acid folic, vitamine si minerale.

INGREDIENTE:
Pentru perisoare:
(20-24 buc. cu diametrul de 3.5-4 cm)
300 g carne curcan tocata
1 ceapa medie
1 ou
2-3 fire patrunjel
sare, piper
2 linguri faina de tarate de ovaz macinate

Pentru sos:
250 g ciuperci champignon
1 ceapa medie
600 g pulpa de rosii decojite (gasim la conserva)
1 lingura ulei de masline
3 linguri vin alb
1 lingurita indulcitor
2 catei usturoi pisati
1 legatura marar
1/2 lingurita oregano
1 praf de sare
piper proaspat macinat


MOD DE PREPARARE:

Amestecam intr-un carnea tocata cu ceapa tocata marunt,cu verdeata, oul, piperul si sare.

Modelam intre palmele umezite bilute.

Le punem la fiert in apa cu sare pentru 15-20 minute.
In acest interval de timp incepem sa pregatim sosul. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi adaugam ciupercile taiate cubulete sau felii.
Cand sunt calite si acestea, adaugam usturoiul pisat si lasam pe foc doar cateva secunde, altfel usturoiul devine amar. Stingem cu vin si lasam pe foc pana se evapora. Punem rosiile tocate marunt, impreuna cu sucul lasat in timp ce le taiem, un praf de oregano, sare, piper si putin indulcitor. Cand sucul incepe sa se ingroase adaugam mararul tocat marunt si perisoarele.  
Mai fierbem cateva minute, cat sa prinda perioarele aroma sosului, apoi luam de pe foc.

Le servim calde.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu