miercuri, 22 ianuarie 2014

Chec aperitiv cu ton

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

 INGREDIENTE:

2 linguri tarate de ovaz
-1 lingura amidon de porumb
-1 lingurita praf de copt
-2 oua
-4-5 linguri iaurt grecesc
-1 lingurita pasta de ardei iute (optional)
-sare si piper dupa gust
-1/2 ceapa tocata marunt
-un manunchi mic de  patrunjel verde
-1-2 tulpini de telina verde taiate bucatele mici
-200g ton din conserva , scurs de lichid si pisat cu furculita



MOD DE PREPARARE:

-separi albusurile de galbenusuri , pui galbenusurile intr-un bol si peste ele adaugi taratele , amidonul de porumb , praful de copt , condimentele ...

-adaugi iaurtul si  amesteci bine ...


-tai marut ceapa,verdeata si telina verde ...


 -pisezi bine tonul cu o furculita, adaugi tonul , ceapa , verdeata si telina peste aluatul obtinut anterior si amesteci bine


 -separat bati albusurile spuma tare 


 -incorporezi albusurile la compozitia anterioara


-amesteci usor, de jos in sus ca sa nu se lase albusurile



  -preincalzesti cuptorul la 180C ,pregatesti o forma de chec tapeta cu hartie de copt sau o forma de silicon , si pui compozitia pt chec in forma


 -coci checul aproximativ 30-35 de minute sau pana ce se rumeneste frumos


-eu prefer sa il servesc cald , insa e foarte bun si la temperatura camerei



 -este asa de light si de pufos

Sursa: aici



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu