Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Va propun niste delicatese, pe care le-am preluat de pe blogul Oanei Camacho. Cu siguranta va vor surpinde placut !
INGREDIENTE:
2 linguri tare de ovaz
1 lingura amidon de porumb
jumatate plic praf de copt
2 oua
1 albus
4 linguri de iaurt degresat 0% sau quark 0,2%
1 lingurita esenta de vanilie/rom sau de care doriti
indulcitor dupa gust
MOD DE PREPARARE:
- intr-un bol amesteam taratele de ovaz , amidonul de porumb, praful de copt
-adaugam iaurtul degresat/quark ul, galbenusurile de ou, esenta si indulcitorul
-separat bati spuma tare cele 3 albusuri...
-mixezi bine ingredientele din bol cu mixerul
-incorporam ingredientele din primul bol peste albusurile batute spuma...
-amestecam usor , de jos in sus , ca sa nu se lase albusul...
-incalzim o tigaie de teflon ...
-cu o lingura luam din aluatul de pancakes si punem in tigaia incinsa, iar cu dosul lingurii le dam forma circulara...
-am pus cate o lingura si jumatate de aluat pt fiecare pancake...
-le lasam sa se umfle frumos, si cand incep sa faca basicute (dupa 1-2 minute )
-le intorcem...
-le mai lasam inca aproximativ 2 minute pana se rumenesc frumos si pe cealalta parte
- dimensiunile si cat de pufose sunt, putem observa din fotografiile Oanei (eu nu am mai avut timp sa le imortalizez)
-au iesit 10 pancakes
-se pot servit pudrate cu indulcitor , fructe Goji si sirop fara zahar cu diverse arome
-sunt pufoase si delicioase...
- si desigur putem opta si pentru varianta sarata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu