vineri, 19 iulie 2013

ARDEI UMPLUTI LA CUPTOR

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


                                    

O reteta culinara delicioasa pentru intreaga familie: ardei umpluti cu carne, la cuptor.

INGREDIENTE:



- 10 ardei grasi – medii ca marime (puteti pune in loc de ardei rosii proaspete)

 - 400g piept de pui/curcan sau amestec vita-pui
- 2 felii de bacon degresat taiat marunt - eu folosesc Padurea Neagra 
- 2 ceape 
- 1 ou
- amidon 1 lingură / 20 de grame 
- 50 g pasta de tomate (bulion, suc de rosii 100% fara zahar!)
- 2 morcovi
-1 telina mica
- 1/2 legatura marar proaspat
-  sare si piper dupa gust
- un varf de cimbru
- 1 foaie mica de dafin

- o rosie
- 30 ml ulei de parafina - optional
- iaurt pentru servit


MOD DE PREPARARE:

 Alegem ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii curatam de cotoare si seminte, apoi ii spalam. 

 Curatam  morcovii, ceapa si telina - pastram jumatate dintr-un morcov si putina telina pentru fiert.

 Tocam carnea, ceapa si morcovii si telina impreuna, amestecam cu oul batut, mararul, asezonam cu sare, piper si putin cimbru. 

Amestecam bine pentru a obtine o compozitie omogena. 

Umplem ardeii cu aceasta compozitie.

Apoi ii punem in vasul in care ii gatim impreuna cu o rosie, plus feliile de morcovi si de telina si cu frunzele de dafin.

Punem apa calda peste nivelul ardeilor si ii punem la fiert, la foc mic. 

Dupa ce au dat in clocot lasam sa fiarba cam 10 minute.
 

Preagatim un vas termorezistent in care punem un sos obtinut din amestecarea pastei de tomate cu amidonul, pe care l-am diluat cu zeama in care au fiert ardeii. Adaugam 30 ml ulei de parafina.

Scoatem ardeii si ii punem in vas peste sos. Pasam morcovii si telina, le turnam peste ardei si ii introducem la cuptor pentru 45 de minute la foc mediu.

Ii servim calzi, cu iaurt degresat! 

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu