Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Este o
prăjitură delicioasă, care se prepară uşor.
INGREDIETE:
Blat:
4 lg. tarate de ovaz
2 lg. tarate de grau
2 oua
200 gr. branza de vaci/crema de branza
esență de vanilie
Umplutura:
I. classic: 1 plic de budinca de lamaie
1/2 coaja de la lime
300 ml lapte degresat
3 lg îndulcitor pudră (sau după gust)
II: New: 1 lime mai mic
3 ouă
3-4 lg îndulcitor pudră (sau după gust)
2 lg amidon
300 ml
lapte degresat
2 foi gelatină
MOD DE PREPARARE:
Se separa ouale. Tarate le de ovaz se amesteca cu
taratele de grau, branza de vaci, 2 galbenusuri si esenta.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare
si se adauga peste amestecul de tarate si branza.
Se omogenizeaza bine. Cu acest aluat se
tapeteaza o tava de tarta sau o tava neaderenta.
Se coace la cuptor cca. 10 min. Supravegheati sa
nu se arda.
Se scoate la răcit iar între timp pregătim și crema de
lime.
I. BUDINCA DE LAMAIE: Radem mai întăi coaja de la
lime până la partea albă, Punem laptele la incalzit/fiert, Punem coaja de lime,
apoi urmam instructiunile de pe plic.
Turnam compozitia peste blat dupa 5 minute.
VAIANTA II: Radem mai întăi coaja de la lime până la
partea albă, o punem deoparte, iar apoi stoarcem sucul (nu iese asa mul. Punem
și gelatina la hidratat în apă la temperatura camerei.
Ouăle întregi se bat puțin iar apoi se adaugă peste
acestea coaja și sucul de lime. Punem pe rând în compoziție îndulcitorul,
amidonul și laptele degresat apoi o punem într-o cratiță pe foc (mic) și
amestecăm în ea cu o lingură de lemn.
Continuam să amestecam până când se îngroașă. O luam apoi
de pe foc și punem gelatina hidratată în compozitie, continuând să amestecam.
Mai așteptam 5-10 minute și apoi turnam compoziția peste
blat în aceeași tavă.
O lăsam la rece în frigider câteva ore, de preferat de
seara până dimineața.
Dacă vreți mai radeți puțină coajă de lime pe deasupra.
Aroma este una extraordinara.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu