miercuri, 3 iulie 2013

TORT DE CLATITE

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva


INGREDIENTE:
6 clatite DUKAN: CLATITE DUKANClatite DUKAN by EDITHClatita Dukan IIClatite Dukan I, Clatite by Hera - alegeti varianta care va place :-)

Umplutura: 1. crema de branza/quark 
250 g crema quark
3-4 lg indulcitor
esenta de vanilile, menta, rom, portocale, lamaie, etc - la alegere - 1 lingurita
2 foi de gelatina
5 lg lapte degresat                 
sau
                 2.un plic budinca Dr. Oetker de vanilie/capsuni/cacao
                  500 ml lapte degresat
                  indulcitor
sau 
                  3. dulceata de rubarba


MOD DE PREPARARE: 


    Pregatim clatitele, le lasam sa se raceasca, pregatim crema de branza/budinca:

Punem gelatina la hidratat în apă la temperatura camerei. Quarkul îl batem bine cu un mixer și adăugam în el îndulcitorul pe rând cu lingura. 
Incălzim laptele într-o cană și punem peste el gelatine hidratată si topim.  Amestecam bine să se dizolve in totalitate gelatina. Turnam laptele peste quark si mai mixam puțin compoziția. La sfârșit adăugam esența de, după propriul gust.
Așezați o clătită pe o farfurie apoi întindeți un strat de cremă/budincă, apoi o altă clătită/budincă, iar cremă/budincă și tot așa. 
Se introduce la rece cel puțin 4-5 ore.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu